Autógumi

Értékelés:
(8 szavazat)

Autógumik értékesítése

Gumiszerelés, centírozás, futómű beállítás, felnijavítás. A szerviz során megvizsgáljuk abroncsai állapotát és javaslatot teszünk a szükség szerinti javításra vagy cserére. Feltárjuk az esetleges hibák, sérülések javításának lehetőségeit. Hasznos tanácsokkal látjuk el, hogy a legoptimálisabb megoldást választhassa annak érdekében, hogy biztonságosan és költséghatékonyan autózhasson. Az alábbi gumimárkákat tudjuk cégünk ügyfelei számára beszerezni, kedvezményekkel és akciókkal csökkentett árakon: 

 

autógumik

 


 

Egy kis gumi útmutató...

 

Felépítésre nézve alapvetően két abroncstípus él a köztudatban:

  • a diagonál     diagonál szerkezet
  • illetve a radiál radiál szerkezet szerkezetű.

 

A gyártók a gumiabroncsokat a gumikba öntött jelzésekkel látják el, a különböző műszaki paramétereknek ( gépkocsi típus, terhelhetőség, mintázat, üzemmód stb) - szaknyelven: a szélesség - a szerkezet - a teljesítményindex - a terhelési index vonatkozó értékeit tüntetik fel, a megfelelő kiválasztás érdekében. A márkajelzésen túlmenően az abroncsokon egy összetett karakter kombinációt láthatunk:

 

pl. 185/55 R 15 85H karaktersor jelentése:

185 - a gumiabroncs szélessége mm-ben

55 - a gumiabroncs oldalfalának magassága (a gumiabroncs szélességének 55%-a)

R - radiál szerkezet

15 - a gumiabroncs belső átmérője (coll)

85 - a terhelési index (ez esetben 515 kilogramm)

H - a teljesítmény index (ez esetben 210 km/h)

 

A terhelési és teljesítmény index értékeihez rendelt táblázatokból olvashatjuk ki gépkocsink illetve hazsnálati szokásainknak megfelelően a számunkra kívánatos értékeket. Ezeken túlmenően további jelzések tájékoztatnak a gumiabroncsunk egyéb paramétereiről, hogy csak a leggyakoribbat az M+S - téli gumi jelölést említsük.

 

Mindezeket nem kell feltétlenül tudnia. Bízza ránk, kiválasztjuk és fel is szereljük a márkaspecifikus és az ön igényeinek legmegfelelőbb abroncsot !

 

 

 

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned