2013. szeptember 17. kedd 17:06

Árulkodó nyomok

Írta:  Z.R.
Értékelés:
(3 szavazat)

Egy pár veszekedve érkezik meg a műhelyünkbe. Ahogy belépnek az ajtón elnémulnak, és erőltetett kedvességgel jelentkeznek a korábban egyeztetett munkafelvételre.

Az autót átvesszük, kivisszük a műhelybe és elkezdjük a szervizt.

-          Nagyon elegem van! ? morog a Nő a férje fülébe. ? Elegem van, hogy teljesen ostobának nézel, és az érettségi találkozóról két nappal később jössz haza. Már a rendőrséget is hívtam! Nagyon aggódtam! Még jó, hogy ma reggel hazataláltál, legalább a kocsit elintézhetjük végre?! ? és fejcsóválva nézi a telefonján a nem fogadott hívásokat, de férjéé nincs köztük.

-          Drágám, mondtam, hogy hosszúra nyúlt a buli? Sok rég nem látott haver?, iszogattunk, dumázgattunk, eltelt az idő? - mondja a férj úgy, mintha már sokadszorra ismételte volna meg.

-          Nem érdekel! Egyszerűen nem hiszem el! Biztos csajoztál is? El tudom képzelni?! Fura szagod is van! ? és közelebb hajolva megszagolja a férjét, és nagyot bólint: Na tessék! Megmondtam. Fura a szagod!

-          Azért Édesem, mert nem fürödtem két napja ? ma reggel sem engedted -, és egyszer ki is taccsoltam Tündérkém, ne haragudj, de a sör összeveszett a borral, vagy fordítva? - mosolyog viccelődve a férj, de most nem jön be az asszonynál?

-          Kitaccsoltál? Nagyon szexi! ? mondja lenézően. ? El tudom képzelni! És mindeközben hol volt a kocsi? Remélem nem vezettél részegen?

-          Dehogy is! A kocsit leállítottam az étterem előtt, és gyalog mentünk át a kocsmába, mikor bezárt. ? mondja a férfi, de már nagyon elege van a számonkérésekből.

-          Jól van, jól van! Nehogymár te sértődj meg, hogy tudni szeretném, mit csináltál két napig! Engedtessék meg, hogy kérdezzek! ? mondja méltatlankodva a nő.

-          Jól van, kérdezzél, de nagyon fáj a fejem, egyáltalán nem vagyok jól?, de kérdezzél, ha attól megnyugszol?

-          Kérdésem: Ott volt a Juli? A találkozón. Ott volt? Ott volt vagy nem? Na! Válaszolj már! ? gerjeszti fel magát a feleség.

-          Ott. De nagyon csúnya lett! ? mondja a férj bizonytalanul.

-          Csúnya mi? Nálam jobban néz ki? ? kérdi a nő.

-          Édesem, hagyjuk már?, én téged szeretlek, te vagy a feleségem, ne egy autószervizben beszélgessünk már ilyenekről, nézd a csaj a pultnál hogy figyel! Olyan, mintha ketten vallatnátok!!! Teljesen le vagyok alázva! ? szomorodik el a férfi.

-          Jaj! Ne haragudjanak! ? mondom most én. ? De őszintén szólva tényleg nem tudok nem odafigyelni, és most már engem is nagyon érdekel, hogy mi is történt két napig a férjével. ? mondom a párnak, akik furcsállják, hogy nem tagadtam le azt, hogy valóban figyelek rájuk.

-          Na hallod! ? emeli fel a hangját a férje felé nő, hogy én is tisztán értsem a fejleményeket! ? A Szervizes Csaj is tudni akarja, hogy hol voltál, és mit csináltál! Mondd el, most azonnal! ? utasítja a feleség az urát, én pedig felállok most már a pult mögül és karba tett kézzel figyelek. Beavatott vagyok.

-          Szóval, tetszik tudni? - mondja nekem a férj reszkető hangon ? a bankett után elmentünk sörözni a régi haverokkal?

-          Csajok is mentek? ? kérdezem tárgyilagosan. A feleséggel összenézünk?

-          Iiiigen, néhányan. ? mondja vontatottan a férfi.

-          Az a Juli, ugye Juli?, kérdezem az asszonyt, aki bólint ? szóval a Juli is ment sörözni?

-          Iiigen. Jött, de! Csúnya lett az évek alatt! ? jut eszébe a férjnek, hogy ezt mondani kell, mert hát az asszony is hallja.

-          Lehetett táncolni a sörözőben? ? kérdezem.

-          Nem, de mi táncoltunk?

-          ? és a Julival ? is táncolt? ? kérdezem most ezt.

-          Iiigen.

-          De hiszen megcsúnyult! ? mondom értetlenül.

-          Sötét volt. ? szabadkozik a férj.

-          Utána? ? kérdem.

-          Nem emlékszem. ? mondja.

-          NNNa. Nem emlékszik. ? mondom a nőnek. ? Ennyi, nem történt semmi, mert ha valaki annyira részeg, hogy nem emlékszik, akkor valószínűleg bealudt. Hányt, aztán bealudt. Mikor felébredt, visszament a kocsijához, aztán hazajött Önhöz, hogy ide tudjanak jönni a szervizbe. Nyugodjon meg asszonyom. ? mondom lezárva a témát, és visszamegyek a dolgomhoz a pult mögé. Az ügyet lezártnak tekintem, végre dolgozhatok.

Cuppogásra leszek figyelmes. Kikukucskálok. Nagy puszik csattannak, összebújva cicázzák egymást a kanapén? Hát, azért erre nem voltam kíváncsi, de legalább csöndben vannak. ÉN teremtettem Békét! Boldogan élnek, amíg meg nem halnak!

Kész a kocsi. Bejön az egyik szerelőnk és elérzékenyül a idilli képtől a kanapén, és ennyit mond:

-          Jaj de boldog szerelmes pár! Hú de szeretik egymást! Akkor most már értem a műszerfalon és a szélvédőn azokat talplenyomatokat!!!! HI-HI-HI!!!

A nő felpattan férje öleléséből. A férfi is felugrik.

- Miska! Hogy tehetted ezt? ? tör ki a nőből könnyek között.

- Zsuzska! Hisz tudod, hogy én utálom kocsiban csinálni! ? üvölti visszavonhatatlanul a férfi. - Akkor az csak a TE talpad lehet!!! Zsuzska, te ledér nőszemély!!!!! Kivel csaltál meg???? ? és kiszaladnak egymás után, ordítva a műhelyből, talán még most is kergetik egymást az udvaron.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned