2013. október 06. vasárnap 16:30

Autógáz beszerelés? Minek? Van pénze, költse benzinre!

Írta:  Z.R.
Értékelés:
(1 szavazat)

(Nyílt levél azon ?Sohanemlesz Ügyfelünknek?

?        akit nem sikerült meggyőzni autógáz-beszerelésről, mert annyira szabatos-,

szakmailag támadhatatlan érveket sorakoztatott elénk az autógáz ellen, hogy hatására hamarosan átminősülünk Állat-simogatóvá!)

 

Tisztelt ?Sohanemlesz Ügyfelünk?!

 

Mivel Ön ?így közelről is - egy határozott és céltudatos embernek ?látszik?, aki tudja, hogy miért nem szeretne autógázt az autójába (és ezt meg is tudja indokolni, sőt, másokat is szívesen, nyomós-, valós-, tényeken alapuló érvekkel meg tud győzni erről), ezért nem próbálom meg semmilyen szinten befolyásolni ebben a tudatában. ? De, csak azért, hogy még több indokot tudjon majd felhozni az autógáz beszerelése ellen, és egy idegen társaságban ezekkel az érvelésekkel átmenetileg a középpontba kerülhessen (és így halovány tiszteletet vívjon ki idegenekből és naiv laikusokból), bátorkodom néhány információval bővíteni autógáz elleni érvelésének tárházát, melyek a következők:

 

Nem kell Önnek autógáz, mert ?Az? felrobban!

Persze. Ez így van, ez tény? Pontosabban: tény abban az esetben, ha az éppen elillanó autógáz mellett meggyújt egy gyertyát, vagy kedvet kapna a szalonnasütéshez, miközben ?Az? szivárog. Ezért hát a tény, Tény marad, ez igaz! Kétséget nem tűrő Érvét alátámasztja az általános iskola 7. osztályában tanult kémiai alapfokú-, ám Joli néni (kémiatanár által) kettesre értékelt tudása is.

(Azokkal a valódi tényekkel viszont egyáltalán ne is foglalkozzon, hogy (1.) a tartály, amit az autóba beépítünk, 3 mm vastag acélból készül! (2.)A benzin hamarabb berobbanhat, hiszen a benzintartály korántsem ilyen vastag, és műanyagból van. (3.) A tartályból gáz egyáltalán nem tud ?kijönni?, csak ami aktuálisan már a rendszerben van. )

-          A figyelme ne ragadjon le az utóbbi 3 mondatnál, inkább menjünk tovább!

 

Nem kell Önnek autógáz, mert a Gázos Autó sokat fogyaszt!

Hogy Önnek milyen igaza van! El kell ájulni, az információi pontosságától! A gázos autó valóban sokat fogyaszt, ha róják vele kilométereket! Kivéve akkor nem fogyaszt semennyit sem, ha nem használják! De Ön ezzel ne foglalkozzon, csak nyugodtan szajkózza a fél-információkon alapuló meglátásait!

(Azokat a valódi tényeket nagyon kérem, hagyja figyelmen kívül, hogy (1.) a gázos fogyasztás a jelenlegi benzines fogyasztásnál maximum 10 %-kal lehet több. (2.) Nem egy olyan ügyfelünk van, aki ?egálba jár gázzal?, ami annyit tesz, ugyanannyit fogyaszt az autója gázból, mint korábban benzinből. )

-          Nem baj, ha nem érti az utolsó bekezdést!

 

Nem kell Önnek autógáz, mert sok idő a beszerelés!

Ez így van. Nagyon örülünk, hogy végre valaki megmondja az igazat! Sok idő. Több idő, mint mondjuk egy focimeccs (hosszabbítással együtt)! Sokkal több idő, mint leérni a Balcsira október közepén-, hétköznap délelőtt, és csak Ön tudja hányszor több idő, mint amit az Asszonyra szán heti szinten a sötétség leple alatt?

(Álláspontját semmiképpen ne befolyásolja, hogy egy autógáz átalakítás kb. 4-8 órán belül megvan!)

-          Tudom, hogy az előbbi mondat értelmezhetetlen az Ön számára, ne vegyen róla tudomást!

 

Nem kell Önnek autógáz, mert nehéz vezetni a Gázos Autót!

Egyet kell értenem. A gázüzemű autó vezetése valóban nehéz, szinte megoldhatatlan feladat egy kutyának?, csecsemőnek?, vagy mondjuk Godzillának!.., de annak az Embernek, akinek van jogosítványa, és ?nemgázos? autóját tudja vezetni (testi- és szellemi képességeit felváltva- és alkalmanként egyszerre használva), annak megoldható a feladat, mert (1.) vezetés közben nem is érezzük, hogy gázzal megyünk! (2.) A beszerelés utáni átadáskor megmutogatjuk, hogy hol a gázüzem kapcsolója, és a gáztartály szintjelzője. (3.) A rendszer automata.

-          Nyugodjon meg!

 

Nem kell Önnek autógáz, mert nagyon drága a beépítés!!!

Igen. Szinte látom magam előtt, ahogy mindenki nagyokat bólogat a kocsmában, amikor ezt a félreérthetetlen állítást Ön tényként prezentálja, és légből kapott-, irreális számokat dobál kimondott szavai nyomán. Jó alakítás!

(Sírva könyörgök, hogy hagyja figyelmen kívül a következőket: (1.) Műhelyünkben minden autóhoz azt a gázrendszert ajánljuk, ami annak az autótípusnak - a sajátosságait figyelembe véve - a legoptimálisabb. (2.) Németországban 1.500-2.000 euro egy autógáz átalakítás. Magyarországon 170-250 ezer forint között van. (3.) Műhelyünkben jelenleg egy négyhengeres autó átalakítása 175.000 Ft.-ba kerül pótkeréktartállyal.)

-          Aludjon tovább!

 

Drága uram, igentisztelt ?Sohanemlesz Ügyfelünk?!

 

Röviden ennyit tudnék reagálni tagadhatatlanul pedánsan előadott-, tényeken alapuló érveire az autógáz ellen.

Engedje meg, hogy a magam-, a cégünk- és az évek- (évtizedek) óta gázautóval közlekedők nevében kifejezem őszinte hálánkat azért, hogy ?szemünket kinyitva? szembesített bennünket a Tévedés Tengerén való ringatózás émelyítő illúziójával.

Cégünk átminősítése folyamatban van.

Várjuk szeretettel Önt is majd Állat-simogatónkba, ahogy orvosi kezelése véget ér. Korábbi ismeretségünkre való tekintettel térítésmentesen biztosítunk Önnek egy lakájos kis ketrecet.

Amíg rehabilitációját tölti, addig még biztosan találkozunk Önhöz hasonló, még több, eltévedt, szeretetre vágyó, téves elméletekkel önmagát- és környezetét romboló fajokkal, melyek majd a mi (kezdetben aprócska ? szinte családias -, majd idővel - a hazánkban jelenleg tapasztalható lelkiállapot-romlások következtében - multi-vállalattá bővülő) Állat-simogatónkban lelnek megnyugvásra. Mostantól ez a Küldetésünk!

 

Kiváló testi- és sokkal jobb szellemi egészséget kívánunk Önnek a jövőre nézve!

 

Üdvözlettel: www.autogazasz.hu

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned