1103 Budapest, Gyömrői út 140.
Tel: 06-1-265-18-42, 06-20-9779-855

Autók átalakítása gázüzemre

Értékelés:
(20 szavazat)

autogas-railCégünk alapjait képezi az autógáz részleg, ahol a lehető legjobban képzett szakembereket alkalmazzuk. Gondoskodunk a folyamatosan, gyors ütemben fejlődő technológiák, gázrendszerek piacra kerüléséről, beüzemeléséről és a rendszerek karbantartásáról. Így ügyfeleink kedvező árú, kis beruházással igen nagy mértékű megtakarítást érhetnek el már rövid távon is.

Az alábbiakban olvashatnak a modern gázrendszerekről egy kis összefoglalót.

 

Az injektoros gázrendszerek működése

 

A negyedik generációs rendszereknél a légnemű gáz bejuttatása a szívószelepek közelében történik, gyors működésű elektromágnesek (gáz injektorok) segítségével. Ezek karakterisztikája a harmadik generációs adagoló sínekkel szemben lineáris, ugyanúgy, mint a benzin befecskendezőké.

Ezek olyan elektronikus vezérlésű rendszerek, melyek a benzinbefecskendezős rendszereknél alkalmazhatók, az egyetlen vagy két lambda szondávak rendelkező motoroknál. Az üzemanyag propán-bután gáz vagy metán gáz (földgáz) lehet. Különbség csak a reduktorig van, mivel a metán esetében itt jóval nagyobb nyomás uralkodik. A gázcomputer sorosan működik a benzincomputerrel, annak jeleit átveszi és megfelelő módon korrigálja.

 

A legfontosabb vezérlési mennyiség a gáz injektorok nyitási ideje. Ezek a szívószelepeken keresztül az égéstérba beömlő gáz mennyiségét szabályozzák. A gáz injektort a szívószelephez lehközelebb kell elhelyezni, a lehető legrövidebb hozzávezető gumicsövezéssel.

 

A gáz ECU mikroprocesszor alapú. Aluminium házban, hermetikusan lezárva helyezték el. A vezérlés a szekvenciális, félszekvenciális és csoportos benzin ECU-kat is ki tudja szolgálni. Ez a rendszer alkalmas turbófeltöltős motorok kiszolgálására is. A műszerfalon kiépített benzin-gáz kapcsoló automatikusan kapcsol át benzin üzemről gáz üzemre. Ha a gáznyomás leesik a programban beállított szint alá, automatikusan átkapcsol benzinre. Mindaddig, amig a hűtővíz hőmérséklete el nem éri a programozáskor beállított értéket a motor benzin üzemben működik. A programozás során hangjelzések is beállíthatók, pl. az átkapcsolást üzemmódok között. A tartály gázszintjét LRD diódás kijelzés mutatja a vezető számára.

 

 

 

sematikus rajz

 

 

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

TotalCar Autó

[origo] Autó

Autómenedzser